Az idei évben bővítettük a rendelhető ételek körét. A fasírt tálakon kívül kínálunk halászlét, ponty szelettel, töltött káposztát, hideg libamájat, zsírjában, porcelán tálkában, ugyanezt kacsamájas változatban. Lesz a fiaink kedvence, a margarinban sült csirkemáj, lilahagyma chutney, természetesen rendelhetőek a fasírtok, fasírt tálak, és rántott húsok is. Rántott halat is kínálunk, tilápia filét. Desszertnek beigli, zserbó, mézes krémes, és mignon rendelhető.
Szilveszterre elkészítjük az elmaradhatatlan lencsefőzeléket is.

Az előrendelésekre kedvezményes kiszállítási díjat számítunk fel. amelynek az összege:
Budán: 1.000 Ft
Pesten: 2.000 Ft
A szállítási listánkban szereplő Pest megyei településeken 2.500 Ft.
Amennyiben az online rendelés során a rendszer magasabb összeget számít fel, akkor a kiszállítás során mi levonjuk. Amennyiben kifizetésre került, visszafizetjük.

Séfünk a ponty halászlét a hagyományos recept alapján készíti. Hidegen szállítjuk. Egy adag minimum fél liter, és tartalmaz legalább egy ponty filét. Belsőséget (ikrát, és tejet) is kínálunk, azonban ebből csak korlátozott mennyiség áll majd rendelkezésre. A halászlé 1.990 Ft, a belsőségek pedig  390 Ft-ba kerülnek.

Sétálok egy vidéki, unalmas kisvárosban. Egy kapualj előtt elhaladva megérzek egy rég elfeledett illatot. Csak egy pillanat az egész, és már el is tűnik. Megrohannak az emlékek. Gyermekkori játszópajtások, és dédmamák kendői tűnnek elő a régmúltból. Ilyenkor vagyunk szomorúan vidámak. Hiányzik az a kor, és hiányoznak az emberek a múltból. De mindeközben melengető, jó érzés, hogy újra emlékezünk.
Vannak ételek, melyek szinte mindig képesek arra, hogy ilyen belső időutazásra vigyenek. Mert annyi minden kötődik hozzájuk. Nekem az egyik ilyen a töltöttkáposzta. Emlékszem, hogy gyerekként soha nem értettem, miért rontjuk el a húsokat mindenféle levelekkel. Húst hússal, az az igazi. Azután ahogyan elkezdtem figyelni az ízekre, úgy éreztem rá az ezerarcú, ezerízű töltött káposztára. Mindig más jut eszembe róla. Egyszer egy 500 fős lagzi Göllén, ahol az átmulatott éjszaka után a még éber kemény mag (talán ha 150-en lehettünk) reggel hatkor énekelve indult felébreszteni a falut.
Természetesen vittük a reggelit, ami töltött káposzta volt, óriásira szeletelt friss parasztkenyérrel.

Karácsonyra kínáljuk a töltött káposztát (hidegen szállítjuk):
Egy adag tartalma, két káposztalevélbe töltött húsgombóc, plusz káposzta, együtt minimum 4-500 g.

Egy adag 1.790 Ft

A tilápia egy fehérhúsú,  növényevő, tengeri halfajta, mely a szivárványos sügérek családjába tartozik. Finom teúrájú, ünnepi asztalra való, elegáns finomság. A rántott tilápia filét frisssen sütve szállítjuk.
Egy szelet kb 120-160 g közötti.
Ára: 1.190 Ft

Háromféle baromfimáj alapú csemegét készítünk az ünnepekre.
Hideg libamáj zsírjában, kacsamáj zsírjában, és margarinban sült csirkemáj.
A liba, és kacsamájat porcelán tálkában kínáljuk. A margarinban sült csirkemájat zárható műanyag tégelyben tálaljuk.
A nettó súly kb. 150-170 g, és a májtartalmuk kb. 60-90 g.
A libamáj zsírjában 2.990 Ft
A kacsamáj zsírjában: 2.590 Ft
A margarinban sült csirkemáj 990 Ft

Egy univerzális finomság, melyet mi most a májpástétomokhoz kínálunk, de helye van bármilyen sült hús, vagy akár a rántott hal mellett is.
A mi változatunk lilahagyma alapon, vörösborral, szilvalekvárral, ésjó pár egzotikus fűszerrel készül. Éveken át tartó kísérletezés, az ízek tudatos csiszolgatásának eredménye ez a kulináris élménybomba. Ha azt mondtam a tilápiára, hogy elegáns, akkor erre azt mondom, hogy vidám, játékos, mégis füstös, és sötét.

Zárható műanyag tégelyben kínáljuk, a nettó súlya kb 70 g, ára: 390 Ft

Amennyiben valaki meg akarja kóstolni, a Fasírt étteremben folyamatosan szerepel a kínálatban.

A hagyomány szerint, ha szilveszterkor lencsét eszel, akkor a következő évben gazdagabb leszel. Mi ehhez hozzájárulunk egy isteni lencsefőzelékkel.

Karácsonyra rendelhető beigli (mákos, és diós), zserbót, és mézes krémest. De a klasszikusokon kívül kínálunk még mignonokat, puncs, karamell, csokoládé, és narancs ízben.

Beigli (500 g) 3.190 Ft

Zserbó, mézes rémes, 490 Ft

Mignon 590 Ft

A fent felsoroltakon kívül a karácsonyi előrendelésben a csomagajánlatok közül is lehet választani.
Fasírtok, fasírt tálak, rántott húsok, és saláták. Az egyszerűbb megoldások kedvelőinek állítottuk össze a családi tálat, a bőségtálat, és a hatalmas partitálat.

Rendelni többféle módon lehet. Személyesen az étteremben,  vagy  a rendelési oldalon, vagy nyitvatartási időben telefonon a +36 20 270 8080 telefonszámon. A karácsonyi rendeléseket  2021.12.21-ig
 tudjuk fogadni.

A kiszállítás december 23-n 12-16 óra között történik.

A szilveszteri rendeléseket 2021.12.29-ig tudjuk fogadni.
A kiszállítás pedig december 31-n 12-16 óra között történik.

Kapcsolat

Fasírtfutár Kft.
Központi konyha:
1028 Budapest, Hidegkúti út 167
Telefon: + 36 20 270 8080
E-mail: admin@fasirtfutar.hu