Mitől lesz prémium egy fasírt? Ha szaftos, mégsem kelt zsíros érzetet. Ha könnyű, de mégis húsos. Ha érezzük, hogy van benne fokhagyma, és hagyma is, mégsem hagy a szánkban hagyma utóízt. Ha éppen annyira fűszeres, hogy élvezetet adjon, de ne bántson. Sokat kísérleteztünk, mire megalkottuk azt a receptet, ami úgy tűnik mindenkinek a kedvence lett. 
Vallom, hogy a fasírtunk nincs a helyén kezelve. Egy húsétel, mely hűtőben egy hétig bőven eláll, úgy, hogy nem veszít az élvezeti értékéből. Sőt, vannak akik másnap szeretik igazán. Egymagában is megállja a helyét. Ezer arca van, hiszen más az állaga pogácsa, vagy golyó formában. Az egyben-sült, a kolbásszal töltött, vagy a tojással töltött stefánia vagdaltról nem is beszélve.
Mi megadjuk a módját, és ezzel megadjuk az értékét.

Fitnesz fasírt, csirkemellből

A fitnesz fasírtot ugyanúgy készítjük, mint a klasszikus sertés fasírtot. Csak sertéshús helyett színtiszta csirkemellet használunk. Mindemellett ez a változat csökkentett szénhidrát tartalmú.

Egy zöldborsófőzelék is lehet a nap fénypontja. Lehet élmény, testi lelki feltöltődés. Csak annyi kell hozzá, hogy amikor az első borsószemeket szétroppantjuk a nyelvünkkel, akkor megérezzük a tavasz frissességét. Zsenge, apró zöldborrsó-szemek, melyek szétpattannak, majd puhán szétolvadnak. A főzelék harsogóan zöld, mint a golfpályán a green. Mert nincs “felütve” liszttel, keményítővel, vagy más sűrítőborzalommal.
A főzelék krémes állagát pépesített zöldborsóval érjük el. Így lesz friss, üde, különleges élmény, egy egyszerű étkezésből. Engedd, hogy csak egy pillanatra megérintsen a tavaszi mező illata. Légy egy percre szabad, vedd le a maszkod, és hajolj a tányér fölé. Érezd meg a föld csodájának illatát.

Mint fehér selyem az ágyon fekvő szépségen. Csak sejteti, hogy mi lehet a lepel alatt. Ilyen látvány a burgonyafőzelék is. Rafináltan semleges. Mindent befedő selymes krém, ami alatt határozatlan formák sejlenek. Aztán az első kanáltól élvezed a könnyű, elegáns eklektikát. A textúrák birkózását. Amikor az éppen hogy roppanós, de keménynek mégsem mondható burgonya darabokat szétnyomjuk a szájpadlásunkon. Mindezt kíséri a lágy selymes krém, mely körülölel minden egyes darabot. Minden falat más, és minden falat átalakul a szájban. Ez a krumplifőzelék metamorfózisa. Ez az, amiért ez e növény ekkora karriert futott be. Nem markáns az íze, de ezer arca van. Egyszóval megunhatatlan. És az egyik kicsúcsosodása ennek a sikersztorinak a fasírttal tálalt burgonyafőzelék. Semmi hivalkodás, csak az élvezet eleganciája.

Bocsássuk előre, hogy sokféle lecsó van. Mindenki kicsit máshogy szereti. Az alábbiakban általam leírt változat eddig mindenkinél sikert aratott. Nem receptet írok, hanem alapelveket. Nem fedjük le, és nem adunk hozzá semmilyen folyadékot. Sem vizet, sem paradicsom sűrítményt. A paprikákat nem főzzük, hanem inkább sütjük. Természetesen a saját maga által engedett nedvességben párolódik is. Mi a lecsót minden esetben csabai kolbásszal készítjük. Ez már ad neki egy kis pikáns alapot. Aztán a végén kicsit rápirítunk. Így adva neki egy kis füstös hangulatot, mintha bográcsban készítettük volna el.

Csirkemell csíkok roppanós bundában

Ropogós, pikáns, mégis könnyű, mint egy snack. Megunhatatlan finomság, aminek különlegességét a panírba kevert különleges, fűszeres tört tortilla chips adja.

Céges rendezvények

Egy cég több generáció gyűjtőhelye, ahol nehéz mindenkinek megfelelni. A klasszikusok soha nem hagynak cserben. Garantáljuk, hogy minden részt vevő imádni fogja a hagyományos, emellett fenséges ízeinket. Nem hibázhatsz, ha fasírtgolyót, tzatzikit, csülkös füstölt sajtos muffint, vagy császármorzsát rendelsz.

Kapcsolat

Fasírtfutár Kft.
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 5.
Telefon: + 36 20 270 8080
E-mail: admin@fasirtfutar.hu